Nykydokumentointiteko 2019


Ensimmäinen Nykydokumentontiteko -tunnustuspalkinto jaettiin vuonna 2019. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli 14 liittyen 13 eri hankkeeseen tai tekoon. Palkinto ja kunniamaininnat julkistettiin TAKO-verkoston 10-vuotisjuhlaseminaarissa Suomen kansallismuseossa.

Nykydokumentointipalkinto 2019
Ensimmäisen Nykydokumentointiteko -tunnustuspalkinnon voittajat 10.10.2019 Kansallismuseolla. Kuva: Reetta Lepistö, Tampereen museot.


Tunnustuspalkinto myönnettiin Hotelli- ja ravintolamuseon sekä tutkijayhteisö Antroblogin Julkinen ruoka -dokumentointihankkeelle. Hankkeen toteuttamassa dokumentoinnissa löydettiin tuttuun ja tutkittuun ruoka-teemaan uusi ja kiinnostava näkökulma: julkisen ruokakeskustelun etnografisen selvityksen. Hankkeessa kokeiltiin myös ennakkoluulottomasti museolle uusia työskentelytapoja, ja hankkeen tuloksia esiteltiin monipuolisesti mm. podcasteissa, tutkimusartikkelina sekä sosiaalisessa mediassa. Tutkijayhteisön ja museon innovatiivisen yhteistyön tuloksena syntyi ajassa kiinni oleva, tutkimuksellinen ja samalla helposti lähestyttävä dokumentointi, joka sai myös hienosti näkyvyyttä.

Lue lisää Julkinen ruoka -hankkeesta Antroblogin verkkosivuilta