Ajankohtaista24.11.2021: Muistathan matkalaskut

Jäsenmuseoillemme muistutuksena, että tämän vuoden matkalaskut tulee lähettää Satakunnan Museolle marraskuun aikana.

Tarkemmat ohjeet ja laskutusosoitteen löydät täältä.2.11.2021: Nykydokumentoinnin metodit -seminaari


TAKOn Tuotanto, palvelut ja työelämä -pooli kutsuu marraskuussa kaikki museot Nykydokumentoinnin metodit -seminaariin Tampereelle. Tule kuuntelemaan esimerkkitapauksia, keskustelemaan ja pohtimaan kuinka nykydokumentoinnin metodeja kehitetään ja dokumentointityön kynnystä madalletaan yhteistyön avulla.

Lue lisää seminaarista
18.10.2021: Syysseminaarin tallenteet katsottavissa


TAKO-verkoston 13.-14.10.2021 järjestettyjen seminaaripäivien tallenteet on lisätty TAKOn YouTube-kanavalle, jossa ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

TAKOn YouTube-kanavalle pääset tästä
14.10.2021: TAKO-verkosto ja Dynamo-hanke haastavat suomalaiset museot rakentamaan tulevaisuusperintöjä!


Lue lisää Konstit-kampanjasta
13.10.2021: Vuoden 2021 Nykydokumentointipalkinnot jaettu

Museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOn Nykydokumentointiteko -tunnustuspalkinto on myönnetty UPM Kaipolan tehdasyhteisölle. Kunniamaininnan hankkeistaan saivat Suomen kansallismuseo sekä suomalaisten museoiden yhteinen koronatallennus.

Lue lisää aiheesta
5.10.2021: Muistathan ilmoittautua syysseminaariin


TAKOn tämän vuoden syysseminaari järjestetään osittain livetilaisuutena: Suomen kansallismuseon auditorioon mahtuu turvallisesti 80 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Seminaaria ja kansainvälistä webinaaria on mahdollista seurata myös etänä. Seminaarin pienryhmäkeskusteluihin voi osallistua joko etänä tai paikan päällä. Pienryhmäkeskustelujen etälinkit lähetetään ilmoittautuneille seminaariviikolla.

Ilmoittautuminen seminaariin ja pienryhmäkeskusteluihin (sekä live- että etäosallistujat): https://ssl.eventilla.com/event/xPWJM

Huom! Ilmoittautumisaika on normaalia lyhyempi eli ilmoittauduthan viimeistään pe 8.10. klo 15.00 mennessä!4.10.2021: TAKO-verkoston uudet verkkosivut on julkaistu!

Verkkosivut ovat osa laajempaa viestinnän kehittämisprojektia, jota on toteutettu vuosien 2020-2021 aikana. Graafisen ilmeen on suunnitellut Hahmo Design.

Tutustu tarkemmin TAKOn uuteen graafiseen ilmeeseen tästä.4.10.2021: Museot esittelevät koronadokumentointejaan

Koronapandemian alkaessa ryhtyi moni suomalainen museo dokumentoimaan poikkeusoloja kokoelmiinsa. Viikolla 40 suomalaiset museot esittelevät omia korona-aiheisia tallennuksiaan verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavissaan sekä Finna-palvelussa. Voit tutustua somessa museoiden koronateemaiseen nykytallennukseen seuraamalla aihetunnistetta #koronadokumentointi.

Tutustu koronadokumentonteihin tarkemmin tästä.