Jäsenmuseoille


TAKO-verkostossa on mukana yli sata suomalaista museota. Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa verkoston mukana oleville jäsenmuseoille. Ajankohtaista-sivulta löydät tuoreimmat uutiset ja ajankohtaiset asiat.


TAKO-huone verkoston jäsenille


Verkoston sisäisenä viestintäkanavana toimii TAKO-huone, joka on SharePointilla toteutettu verkoston intranet. Siellä TAKO-toimintaan osallistuvien museoiden ammattilaiset voivat keskustella, tiedottaa ajankohtaisista kokouksista, hankkeista tai muista tapahtumista sekä työstää yhdessä tiedostoja ja tallentaa materiaaleja. Pääsy edellyttää käyttäjän sähköpostiosoitteen lisäämistä järjestelmään. Lisätyille jäsenille sivu aukeaa alla olevasta linkistä:


Tästä TAKO-huoneeseen

Jos olet mukana TAKO-työskentelyssä eikä sinulla vielä ole pääsyä TAKO-huoneeseen, ole yhteydessä meihin.


TAKO ja viestintä

Perustiedot TAKO-verkoston toiminnasta on koottu näille verkkosivuille. Verkkosivut toimivat myös alustana erilaisen sisällön jakamiseen (seminaariesitelmät, toimintasuunnitelmat- ja kertomukset, hankeraportit jne.), ja niiden kautta tiedotetaan ajankohtaisista asioista. TAKO-huone mahdollistaa myös jäsenten keskustelun, laajemman taustamateriaalin ja suunnitteluvaiheen informaation jakamisen.

Myös kevät- ja syysseminaarit ovat tärkeitä TAKO-viestinnän foorumeita. Niissä käydään läpi aina verkoston ajankohtaiset kuulumiset. TAKO viestii myös Museopostin kautta sekä somekanavissaan (Facebook, Instagram, Twitter).



Kuinka museoni voi viestiä TAKOsta?


Alle on koottu ehdotuksia, jolla TAKOn jäsenmuseot voivat viestiä verkostosta omissa kanavissaan:

  • TAKO-verkoston maininta museon toimintakertomuksessa.

  • Museon verkkosivuille tieto kuulumisesta verkostoon ja linkki TAKOn sivuille www.takoverkosto.fi (huom! osoite vaihtunut)

  • TAKO-logon käyttö sopivissa yhteyksissä (graafisen ohjeen mukaisesti). Löydät logon jäsenmuseoille tarkoitetusta TAKO-huoneesta.

  • Aihetunnisteiden #takoverkosto ja #nykydokumentointi käyttö verkostotyöhön liittyvissä somepäivityksissä.

  • Kulloisiinkin yhteistapahtumiin tai nykydokumentointihankkeisiin liittyvien aihetunnisteiden käyttö. Näistä ilmoitamme tarkemmin erikseen.
  • Maininta TAKOsta esimerkiksi museon omaa nykydokumentointia tai yhteistempauksia käsittelevissä blogikirjoituksissa.

  • TAKO-verkoston esittely sopivissa yhteyksissä (esim. oman museon henkilökunta, alan opiskelijat, harjoittelijat ja muut yhteistyökumppanit).


Onko sinulla lisää ehdotuksia? Kerro meille, ja lisäämme ne listaan!